MOTORRIJLES IN LEIDSCHENDAM, VOORBURG, DEN HAAG EN OMSTREKEN.

Heb jij ook zo’n zin om zelf die motor te kunnen pakken en lekker te gaan toeren?

Ben jij de files zat? Start dan nu je motorrijopleiding.

Behalve dat de motor een geweldig voertuig is, ben je ook kwetsbaar, daarom staat veiligheid bij ons in de lessen centraal. Onze gedreven instructeurs gaan graag met jou aan de slag, op weg naar jouw motorrijbewijs.
Motorrijschool leidscheveen
motorrijles voorburg

Hoe werkt het?

We starten altijd met een proefles. Heb je geen motorkleding? Geen probleem wij hebben die voor je. Mocht je nog geen rijervaring hebben dan neemt de instructeur je in het begin mee achterop de motor. Aangekomen in een rustig gebied, meestal een parkeerterrein, krijg je uitleg over het voertuig. Je eerste meters zullen hierna volgen. Als de instructeur ziet dat je behendig genoeg bent en nog belangrijker dat je dat zelf ook voelt, start je de volgende les vanaf het begin op de motor. Heb je al ervaring, dan mag je uiteraard direct zelf meerijden. Tijdens de lessen volgen onze instructeurs je altijd op een motor en houden contact met je via een draadloos systeem.

Wanneer mag je praktijkexamen motor doen?

Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR examen AVB en examen AVD doen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar mag je examen doen op een middelzware motor (A2). En vanaf 21 jaar op een zware motor (A).

Ready to go?

Wij staan er klaar voor om jou de behendigheid van het motorrijden te leren zodat je veel veilige kilometers op de motor kunt gaan maken! Nog vragen? Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak voor een proefles!

De motoropleiding bestaat uit 3 examens

 • 1
  Theorie-examen

  Naast je rijvaardigheid is het van belang om kennis en inzicht te hebben in de wet- en regelgeving van het verkeer, expliciet voor de motor.

 • 2
  AVB examen

  Voertuigbeheersing, uit ieder cluster is één oefening verplicht en doe je uit cluster twee tot en met vier één oefening extra, gekozen door de examinator.

 • 3
  AVD examen

  Ben je geslaagd voor het AVB-examen en heb je het theoriecertificaat op zak dan gaan we er samen voor zorgen dat je klaar bent voor het laatste examen: het AVD-examen, verkeersdeelname.

Tarieven

Motorrijlessen duren 60 minuten. Het is uiteraard mogelijk om 2 rijlessen achter elkaar te plannen. Het aantal rijlessen in een pakket is niet altijd gelijk aan het aantal rijlessen dat je in totaal nodig hebt. Mocht je minder lessen nodig hebben dan het aantal van je pakket dan worden deze terug betaald. Examenprijzen zijn inclusief kosten CBR, gebruik lesmotor, begeleiding en administratiekosten. Pakketten mogen in 2 termijnen betaald worden. Rijlessen dienen 24 uur van te voren te worden afgezegd, anders worden ze alsnog in rekening gebracht.
Pakket 1
1.760,-
20 lessen
AVB-examen
AVD-examen
Aanvragen
Pakket 2
2.440,-
30 lessen
AVB-examen
AVD-examen
Theorie leerstof
Aanvragen

Losse prijzen

Proefles
63,-
Losse les
65,-
AVB-examen
200,-
AVD-examen
300,-
Online leerstof voor de theorie
50,-
(incl. oefenvragen)
Motorrijschool voorburg