Autorijles

Auto Rijbewijs B:
Ben je klaar om zelf met de auto de weg op te gaan? Start dan je rijopleiding voor het rijbewijs B. Tijdens de rijlessen wordt je vaardigheid met de auto en het verkeer getraind. De opleiding biedt kennis in: het kijkgedrag, voorrang verlenen, inhalen, in- en uitvoegen, verrichtingen en rijden op kruispunten en rotondes.

 

 

Rijlessen vanaf 16,5 jaar:
Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. En met 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En ben je 17 jaar dan mag je zelfs praktijkexamen doen. Tot zover niets bijzonders. Maar wat als je voor je 18e slaagt? Dan mag je al autorijden. Tot je 18e verjaardag moet er wel een coach naast je zitten. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig.

 

 


Examenvrees/Faalangst:

Elke leerling vraagt om een eigen opleidingsplan. Wat belangrijk is om een goede klik te hebben met je instructeur zodat je zo ontspannen mogelijk je lessen volgt. Wij zijn getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Wij nemen de tijd voor je en proberen je rijopleiding zo prettig mogelijk voor je te maken. Als jij het prettig vindt kunnen we bij het CBR een praktijkexamen faalangst aanvragen.

 

Opfriscursus:
Autorijden zou voor iedereen een plezier moeten zijn. Merk je echter dat je niet met plezier in de auto stapt, of de auto helemaal niet meer pakt omdat je je onzeker voelt in het verkeer? Of ga je een jongere begeleiden? Dan is een opfriscursus echt iets voor jou. Afhankelijk van jouw wensen maken we een plan zodat je snel weer meezingt in het verkeer. Het zou toch zonde zijn als je niet meer naar een vriend kan omdat het parkeren daar zo lastig is of dat je je moeder niet meer kunt bezoeken omdat je de snelweg niet meer op durft.