Examens

Tussentijdse toets:
De tussentijdse toets is op 75% van de rijopleiding, wij vinden dit de uitgelezen kans voor de leerling om kennis te krijgen van het praktijkexamen, de getoetste vaardigheden en het contact met een examinator. De rij-instructeur is hierbij ook aanwezig voor vragen en begeleiding. Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen en kun je met een gerust hart je praktijkexamen doen.

Vrijstellingen
Tijdens de tussentijdse toets kun je voor de bijzondere verrichtingen een vrijstelling behalen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je ontvangt de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen de bijzondere verrichtingen opnieuw uitvoeren.

 


 

 Praktijkexamen:
Een praktijkexamen is soortgelijk aan je rijlessen, alleen wordt hierbij door een examinator van het CBR je rijvaardigheid getoetst. Je rij-instructeur is hierbij ook aanwezig en zorgt samen met jou dat je ontspannen en rustig je examen kan starten. Het examen zal ongeveer 55 minuten duren met ontvangst en nabespreking (inclusief zelfreflectieformulier).  

Tijdens het praktijkexamen worden de volgende onderdelen getoetst, je beheersing van de auto, het kijkgedrag, voorrang verlenen, inhalen, in- en uitvoegen, verrichtingen en rijden op kruispunten en rotondes.

 

 

Faalangst examen:
Vind je het extra spannend om aan een rijexamen deel te nemen dan is er de mogelijkheid van een faalangstexamen. Je krijgt een examinator van het CBR die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

  

 

Gezondheidsverklaring:
Wil je je rijbewijs halen? Dan moet je theorie- en praktijkexamen doen én een gezondheidsverklaring invullen. Omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Voor jezelf en andere weggebruikers. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring hier in.

Machtiging:
Alleen wij kunnen voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je ons natuurlijk wel toestemming geven. Je geeft toestemming door ons te machtigen.

Verkeersschool EcoRider
Rijschoolnummer: 5434R6

 

 

Tips voor het praktijkexamen:

  • Zorg dat je goed uitgerust bent   
  • Plan voldoende tijd in voor je examen
  • Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs, je oproepkaart, eigen verklaring en je zelfreflectieformulier bij je hebt .
  • Fouten maken is menselijk, probeer ze veilig op te lossen
  • Probeer niet in paniek te raken als je iets niet weet
  • Laat je niet opjutten door anderen
  • Heb vertrouwen in je rijvaardigheid